Harpefoss Hardcorefestival

16-17. AUGUST 2019

Harpefoss Hardcorefestival er festivalen for deg som liker musikk av det tyngre slaget som hardcore,Punk og noise.

LINEUP 2019

NAG-40.jpg

NAG

Tretaktsmotoren NAG fra Stavanger slipper sitt andre album 23. november. Albumet heter Nagged to Death og byr på punkrock i protestantisk ånd hvor resignert selvanklagelse balanseres av monoman arbeidsiver. På forsiden har vi selveste Vasstrollet til Teodor Severin Kittelsen. Ved første gjennomlytt av skiva, måtte selv Vasstrollet, som ellers er kjent for å fornekte mennesket og alt dens vesen, erkjenne at skiva var "ripper noe utav helvette"

RAD_9129.jpg

GOD MOTHER

Svenske God Mother er signert på plateselskapet Party Smasher Inc, i godt selskap med band som The Dillinger Escape Plan, Giraffe Tongue Orchestra, og Primitive Weapons.

Fire hardtslående karer fra Sveriges dypeste Hardcore-undergrunn har siden 2012 utgjort bandet GodMother. Debutskiva “Maktbehov” fra 2015 havnet på mange musikkmagasiner sine topp-lister bla. Loudwire, Metal Injection og Pitchfork. Sistnevnte beskriver debuten som "an asteroid crash of an album that renders most of its competition extinct.” Oppfølgeren og fullengderen “Vilseledd” kom ut sent i 2017 og fikk enda bedre kritikker.

Bandet har turnert rundt i store deler av verden og delt scene med bla. The Dillinger Escape Plan, The Number 12 Looks Like You og Cult Leader.

Foto: Stephen Odom

Dark Times2018_Foto_Marius Eriksen.jpg

Dark times

Dark Times kom i 2010 ut av intet og satte fyr på Oslos undergrunnsscene med sin unike blanding av aggressiv punk og noiserock tilsatt en insisterende fuzz-ladet popteft. Etter flere EP-utgivelser albumdebuterte trioen i 2014 med "Give" som resulterte i stående ovasjoner og en Spellemann-nominasjon. Siden har de delt scene med et sprikende utvalg av band, som Turbonegro, No Age, The Men, Priests og Dead Boys - på steder som SXSW, Rockefeller og i bakgårder tuftet på ekte BYOB-ånd.

De har høstet svært gode kritikker for sin andre plate "Tell Me What i Need" som kom ut i april, og har lagt bak seg et intenst konsertår - som blir fulgt videre opp i 2019.

Foto: Marius Eriksen

2018-12-19_04-25-05.jpg

problems

Norges feteste hardcoreact. Med medlemmer fra Death Is Not Glamorous, Okkultokrati, Common Cause og Evolve, er dette ikke mindre enn en maktdemonstrasjon av et band. Dette er et band vi har prøvd å få tak i lenge, så vi er veldig gira på å endelig ha hanka de inn til Harpefoss.

Foto: Morten Fredriksen (Brennvidde Foto)

Wow+kule+bilder-6645-2.jpg

of grace and hatred

"Of Grace And Hatred er et bergensk band som spiller kunstaktig aggressiv punk. Bandet var lenge det mer ekstreme sidespranget til Bjarte Haugland, gitarist og låtskriver fra nå oppløste Social Suicide. Han fant umiddelbart tonen med trommis Mathias Simonsen (trommis i Tirades) og vokalist Anders Mathiesen, sammen har de skapt en impulsiv og frisk tilnærming til sjangeren. Tromming på ytterpunktene til de fysiske lover og en vokal høyt pitchet og med mer edge enn nordmenn er vant til, tilførte en ny dimensjon til Bjartes låtideer.

Etter oppløsningen av Bjartes andre band Social Suicide, dro han med seg mye av stilen sin derifra inn i Of Grace And Hatred, noe som bidro til å utvide bandets stil i flere retninger. Platen «Toxic Vows» er et resultat av dette, og viser bandet fra den mest komplekse og varierte siden hittil. Bassist Henrik Kilvær (Bearclaw Alliance) limer det hele sammen som ferskeste medlem i bandet. Her blir de kjappe uforutsigbare taktene satt sammen med en mer alvorlig og emosjonell episk undertone og vi ser nå bandet i sin mest komplette utgave.
For fans av Blood Brothers, The Locust, The Armed, Drive like jehu, Converge"

Foto: Daniel Simonsen