Harpefoss Hardcorefestival

16-17. AUGUST 2019

Harpefoss Hardcorefestival er festivalen for deg som liker musikk av det tyngre slaget som hardcore,Punk og noise.

LINEUP 2019

TURDUS.jpeg

TURDUS MUSICUS

Gudfedrene av nordnorsk hardcore gjenoppstår for en kveld på Harpefoss Hardcore i 2019.

Turdus Musicus oppstod i 1998 i Tromsø, og rakk i løpet av de 12 årene de eksisterte å turnere utrettelig på tre kontinenter og legge grunnlaget for det som lenge etter de crashlandet med sin siste konsert i Tokyo i 2010 skulle bli Tromsø Hardcore. En allerede legendarisk one-off reunion i hjembyen på Buktafestivalen i 2018 beviste at bandet meget mulig var i bedre form enn noensinne, skjønt, ingen planer om videre spilling eksisterte.

Men når Harpefoss Hardcore tar kontakt, er det bare å endevende de steinene man må for å samle bandet (viss medlemmer har fartstid fra band som DIE A LEGEND, Kamikaze a Go Go, Thee Mono Sapiens, Iran Mayen, Barren Womb, Like Rats From A Sinking Ship, Vederkast, Nord Mot Nord, Rumblin' Retards, Goldphish Inc., The Carmelitz, Lofast, The Replaceable Heads +++) en gang til oppå et nedlagt hotell i Gudbrandsdalen.


IMG_2239.jpg

OKKULTOKRATI

Okkultokrati sound like they’re playing to you from a different dimension. Lead as always by grand visionary and songwriter Erik Svarte, their new album Raspberry Dawn is weird, wired and quite possibly the holy grail for those looking for radical rock reinvention and new sensations in the current era.

RAD_9129.jpg

GOD MOTHER

Svenske God Mother er signert på plateselskapet Party Smasher Inc, i godt selskap med band som The Dillinger Escape Plan, Giraffe Tongue Orchestra, og Primitive Weapons.

Fire hardtslående karer fra Sveriges dypeste Hardcore-undergrunn har siden 2012 utgjort bandet GodMother. Debutskiva “Maktbehov” fra 2015 havnet på mange musikkmagasiner sine topp-lister bla. Loudwire, Metal Injection og Pitchfork. Sistnevnte beskriver debuten som "an asteroid crash of an album that renders most of its competition extinct.” Oppfølgeren og fullengderen “Vilseledd” kom ut sent i 2017 og fikk enda bedre kritikker.

Bandet har turnert rundt i store deler av verden og delt scene med bla. The Dillinger Escape Plan, The Number 12 Looks Like You og Cult Leader.

Foto: Stephen Odom

NAG-40.jpg

NAG

Tretaktsmotoren NAG fra Stavanger slipper sitt andre album 23. november. Albumet heter Nagged to Death og byr på punkrock i protestantisk ånd hvor resignert selvanklagelse balanseres av monoman arbeidsiver. På forsiden har vi selveste Vasstrollet til Teodor Severin Kittelsen. Ved første gjennomlytt av skiva, måtte selv Vasstrollet, som ellers er kjent for å fornekte mennesket og alt dens vesen, erkjenne at skiva var "ripper noe utav helvette"

2018-12-19_04-25-05.jpg

problems

Norges feteste hardcoreact. Med medlemmer fra Death Is Not Glamorous, Okkultokrati, Common Cause og Evolve, er dette ikke mindre enn en maktdemonstrasjon av et band. Dette er et band vi har prøvd å få tak i lenge, så vi er veldig gira på å endelig ha hanka de inn til Harpefoss.

Foto: Morten Fredriksen (Brennvidde Foto)

Dark Times2018_Foto_Marius Eriksen.jpg

Dark times

Dark Times kom i 2010 ut av intet og satte fyr på Oslos undergrunnsscene med sin unike blanding av aggressiv punk og noiserock tilsatt en insisterende fuzz-ladet popteft. Etter flere EP-utgivelser albumdebuterte trioen i 2014 med "Give" som resulterte i stående ovasjoner og en Spellemann-nominasjon. Siden har de delt scene med et sprikende utvalg av band, som Turbonegro, No Age, The Men, Priests og Dead Boys - på steder som SXSW, Rockefeller og i bakgårder tuftet på ekte BYOB-ånd.

De har høstet svært gode kritikker for sin andre plate "Tell Me What i Need" som kom ut i april, og har lagt bak seg et intenst konsertår - som blir fulgt videre opp i 2019.

Foto: Marius Eriksen

Wow+kule+bilder-6645-2.jpg

of grace and hatred

"Of Grace And Hatred er et bergensk band som spiller kunstaktig aggressiv punk. Bandet var lenge det mer ekstreme sidespranget til Bjarte Haugland, gitarist og låtskriver fra nå oppløste Social Suicide. Han fant umiddelbart tonen med trommis Mathias Simonsen (trommis i Tirades) og vokalist Anders Mathiesen, sammen har de skapt en impulsiv og frisk tilnærming til sjangeren. Tromming på ytterpunktene til de fysiske lover og en vokal høyt pitchet og med mer edge enn nordmenn er vant til, tilførte en ny dimensjon til Bjartes låtideer.

Etter oppløsningen av Bjartes andre band Social Suicide, dro han med seg mye av stilen sin derifra inn i Of Grace And Hatred, noe som bidro til å utvide bandets stil i flere retninger. Platen «Toxic Vows» er et resultat av dette, og viser bandet fra den mest komplekse og varierte siden hittil. Bassist Henrik Kilvær (Bearclaw Alliance) limer det hele sammen som ferskeste medlem i bandet. Her blir de kjappe uforutsigbare taktene satt sammen med en mer alvorlig og emosjonell episk undertone og vi ser nå bandet i sin mest komplette utgave.
For fans av Blood Brothers, The Locust, The Armed, Drive like jehu, Converge"

Foto: Daniel Simonsen

tort4.jpg

Göttemia

Göttemia har sluppet en split og slikt, dann og vann med ujevne mellomrom sida tidlig 2000-tall. De har holdt seg til en oppskrift som ikke kan gå spesielt dårlig: uhøytidlig, kjapp og energisk punkrock, der musikken ikke drukner i humor, tant og fjas (som på sin side finnes i rikt monn).

En ny fullengder - med arbeidstittelen "Vodka" – er på trappene, sjølsagt med et utsøkt bildebilag fra livet i de østfoldske skoger.

Dette er musikk som vekker den undertrykte trangen til å fylle opp kjøkkenglasset 50/50 med First Price Appelsinbrus og noe greier du har kjøpt av Erik Follo, for å gaule med på allsangvennlige refrenger i en salig cocktail av livs- og dødsforakt. Göttemia har forlengst erobra Eidsberg Kommune, nå sikter de mot det ganske juridiske nedslagsfeltet til Borgarting Lagmannsrett og videre


IMG_7963.JPG

ampmandens døtre

Baritonegitar, trommer og vokal - minimalistisk og voldsomt i samme åndedrag. Rå og rølpete rock med sjatteringer av hardcore, noise og metall serveres høyt, tight og skittent. Etter en lengre tids pause, er Ampmandens Døtre klare for å spille sammen igjen.

I 2019 spiller Ampmandens Døtre tre konserter, før de går inn i hula igjen for å dunke ut ny sludgepunk.

Foto: Endre Lohne.


57183816_329239271111504_2050397759109857280_o.jpg

LÂCHE

LÂCHE består av Tord, Jan, og Lars-Sverre, alle med fartstid i forskjellige band. Bandet erinspirert av band som Defeater, Bane, The Cure og fyller et vakuum i dagenshardcorescene. Lâche er lyden av tre gutter innestengt i en bunker hvor det er mye tid tilrefleksjon som tærer på et ungt sinn. Musikken gjenspeiler de utallige følelsene manopplever i livet.De har nettopp gitt ut en sju-toms splitt «SPLIT SEVEN» med Copper & Stars på All GoodClean Records. Lâche er i toppform om dagen og har er en energi på scenen som beskrivessom voldsom, sår og atmosfærisk

Foto: Morten Fredriksen (Brennviddefoto)