Harpefoss Hardcorefestival

14-15.SEPTEMBER 2018

Harpefoss Hardcorefestival er festivalen for deg som liker musikk av det tyngre slaget som hardcore,Punk og noise.

uu2On1Pw.jpeg

AIMING FOR ENRIKE

Av og til dukker det opp band man rett og slett ikke kan unngå å forelske seg i. Aiming For Enrike er skapt utifra nysgjerrighet, utbrytertrang og frihet som premiss, med et fokus på eksplosivitet og energi. Noen ganger trengs det bare to unge musikere med en sterk felles vilje for å skape en ny, original lyd.

Aiming For Enrikes infernalske driv, nesten idiotisk symbiotiske samspill, svimlende tekniske egenskaper og brede musikalske palett føles derimot aldri “flashy”. De holder seg også for gode for å gjøre ting vanskeligere enn de trenger å være. De er inkluderende óg egenrådige samtidig. Inspirasjonskilder spenner fra repetitiv elektronisk musikk som Burial og Jon Hopkins til festløven James Brown og bråkebøtter som Lightning Bolt og Deerhoof. Summen av alt dette vitner om et band som har oppstått i en nettopp stadig mer sjangerløs tidsalder, der undergrunn og mainstream ligger med hverandre og vi alle langt friere til stilarter og utrykk enn før.

I det kontrollerte kaoset av tighte trommemønstre, komplekse gitarloops og improviserte avstikkere gjemmer det seg velarrangerte låtstrukturer. Samt en åpen invitasjon til alle som ønsker å være med.

 

Ondt Blod_Pressefoto2018_Foto.Terje Arntsen.JPG

ONDT BLOD

9. mars er Ondt Blod tilbake med sitt andre album, ”Natur” på plateselskapet Fysisk Format! Natur er nordnorsk punkrock med samiske røtter, hvor hardcore og metall møter frekk frihetsrock, bjørnen møter Pet Sounds.

Med bare debutalbumet «Finnmark» og noen EPer bak seg, har Ondt Blod vært spillelistet med fem låter på NRK P3, blitt nominert til Årets Nykommer i Spellemann 2016 og bygd en stor fanskare.

 

                                                                                                                           

 

dal4.jpg

DIE A LEGEND

DIEXLEGEND er Tromsø Hardcore. 

Etablert i 2010 av tre av landsdelenes mest sentrale hardcorefigurer det foregående tiåret (Turdus Musicus, The Box of Mothers, Kamikaze a Go Go, Jabba) med et felles ønske å foene krefter for å frammane et trehodet Tromsø Hardcore-monster av et band. Gav ut sin selvtitulerte debut-LP før de hadde spillt live og ble etter noen sagnomsuste debutshows booka til Øya året etter og gjorde i løpet av de neste par årene hyppige shows rundt og utfor Skandiavia (inkl support for Converge i Umeå, Kvelertak og IKKE MINST punkerutetur gjennom Tyskland med The Good The Bad & The Zugly) og ga ut oppfølgeren "Progression through retrospection" (2013) før de på mystisk vis nærmest forsvant kort tid etter. I fjor dukka de plutselig opp igjen i Stavanger under Tunghørt-festivalen og lovde at en ny utgivelse (snodig nok kallt #WINNING) var i emninga, men siden har ingen hørt noe. Før nå HarpefossHardcorefestival med ulidelig stolthet kan presentere at de kommer til oss

                           

 

Heave-blood-die.jpg

                HEAVE BLOOD & DIE

                                        «Verdensklasse», «Dødsstøt mot kjedsomhet», «Et av årets album», «Flaggskip i egen sjanger»

Bandet har relativt kort fartstid sammen men de har allerede rukket å pumpet ut to album til strålende kritikk fra inn og utland, fått spillejobber på by:Larm, Trondheim Calling og vært finalist i Urørtfinalen 2018. Dette er seig og steinhard stonerdoom som kommer til å få juvet til å synge.

 

 

Attan.jpg

ATTAN

Mørk og sludgy post-hardcore på sitt aller hardeste. Slipper skive på Fysisk Format høsten 2018. Solid live-band med masse turne-erfaring fra både inn og utland. Med medlemmer fra legendariske Like Rats From a Sinking Ship og Miksha.

Metalsucks.net sier følgende: "It doesn’t really matter if they’re playing cocaine-fast or barbiturate-slow — either way, ATTAN will wreck your shit so bad that it won’t even be recognizable as your shit anymore. They’re THAT intense."

 

 

Barren Womb.jpeg

                                                                               BARREN WOMB

Den skandinaviske Støyrock-duoen BARREN WOMB har siden 2011 holdt helvete med grisehøyt volum, tunge rytmer og minimalt uttrykk.

Bandet har gjennom utrettelig turnering knust seg vei inn i den internasjonale undergrunnen og fått et velfortjent rykte på seg for å være en forrykende liveopplevelse. Her piskes blodsprengte gitarer sammen med bombastiske trommer for å danne bakteppe til snerrende dommedagsprofetier og historier fra livets skyggeside. To høres ut som ti når primitiv dynamikk og riffets kraft utnyttes til det fulle.

Duoen har tidligere turnert USA og Europa flere ganger, hvor de har delt scener med blant andre Entombed A.D, Voivod, Deafheaven, NoMeansNo og Årabrot, og spilt på festivaler som SXSW, Tallinn Music Week, Pstereo og Bukta.

 

 

Korrupt.jpg

                                                 KORRUPT

Denne hardtslående kvartetten består av medlemmer fra Social Suicide og en haug andre band fra den norske undergrunnscenen. De ga ut debutalbumet sitt "Preachers and Creatures" i fjor på Fysisk Format til strålende kritikker. Albumet ble spilt inn og mixet av ingen ringere enn Tommy Akerholdt fra Silver og Turboneger. Tenk Haust's Ride the Relapse møter The Good the Bad and the Zugly's Hadeland Hardcore. Blir fett som fjell.

 

Nika riots.jpg

                    THE NIKA RIOTS

Oslo-baserte the Nika Riots spilte inn EP’n Set Fire, lagde to musikkvideoer og signerte platekontrakt allerede før deres første konsert. Medlemmene har fartstid fra band som Man the Machetes, Ieatheartattacks og Torch, og holder til i den harde enden av rocken.
Metall med en hardcore-holdning og en klype punk. Røff screamo, vokalharmonier og groovy trommer skal få rockefoten og nakken til å bevege seg, gi frysninger langs hele ryggraden og smelte hjertet hos de fleste.

30708958_2087595204614195_8112950049685635072_n.jpg

JABBA

Ofte omtalt som «det eneste rockebandet i Tromsø», har duoen JABBA, opprinnelig fra rurale Sørreisa, med blodsmak i kjeften kjempet seg gjennom de harde gatene i denne uforsonlige nordlige bosettingen. Etter ti år med halsbrekkende arbeid er deres debutalbum «VICE» endelig ute, og ble sluppet på Loyal Blood Records 19. Juli 2017. JABBA kunne lagt ut om sine inspirasjonskilder som Black Sabbath, Motörhead, ZZ Top og Primus, som kunne stemt temmelig bra. Men det kan mye enklere beskrives med paraplybegrepet «Classy».

1973956_620563981371148_3297397418504545360_o.jpg

OBERST

Oberst er en liten skatt i oslos undergrunn. Disse gutta med medlemmer fra blant annet Ponette,Naga Siren m.fl slipper sitt debutalbum i høst og vi på Harpefoss gleder oss over at vi blir noen av de første som får høre det i sin helhet i livesetting.